Próbálja ki a a Video Marketing-et

Próbálja ki a a Video Marketing-et

Tippek és Taktikák a Szuper Sikeres Videómarketinghez

2020. szeptember 22. - Leo Angol tanár Budapest

Ha ezt a cikket olvasod, minden bizonnyal szeretnél bekapcsolódni a videómarketingbe. Teljes mértékben megértelek, hiszen manapság egyre több figyelmet vonz ez a marketing csatorna. A Facebookon 500 millió ember minden nap megnéz valamilyen videót és nem meglepő, hogy miért. A videótartalom a legkönnyebben emészthető tartalom forma.

Azért van egy aprócska probléma. Ha nem tudod, hogy mit csinálsz vagy hogyan kellene csinálni, akkor viszont nagyon nehéz ezt a tartalom típust létrehozni. Ha szeretnéd, hogy marketing kampányod sikeres legyen, akkor a lehető legtöbb figyelmet be kell zsebelni. Ha marketing kampányodat kiegészíted némi videótartalommal, maximalizálod a lehetőségeidet.

Ha még nem ismered a videómarketing világát, szinte biztosra vehető, hogy elkövetsz majd néhány hibát. Ezért hoztuk létre ezt a bejegyzést. Minél hamarabb elsajátítod az alábbi tippeket, annál gyorsabban növelheted a digitális világban való jelenlétedet. Ha készen állsz az első lépések megtételére ebben az új világban, olvass tovább!

Segíthetünk? Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!

 

Mi a videómarketing?

A videómarketing videókat használ termékek vagy szolgáltatások reklámozására és forgalmazására, a digitális és közösségi csatornákban való engagement növelésére, a fogyasztók és ügyfelek oktatására.

  • 2016-ban nagy ugrást láthattunk a videó, mint tartalommarketing-formátum népszerűségét tekintve.
  • 2017-ben a videó a marketing taktikák és stratégiák legtetején foglalt helyet.
  • 2018-ban a videómarketing egyedi marketing taktikából egy teljes üzleti stratégiává nőtte ki magát.
  • 2019 a videómarketing, mint holisztikus üzleti megközelítés éve (volt).
  • Nem titok, hogy a videó tartalom létrehozásának masszív figyelmet kell majd szentelni 2020-ban is.

A videó több, mint puszta szórakoztatás. Az érkező oldalon lévő videók akár 80%-kal is növelhetik a konverziós rátát és pusztán a videó szó említése 19%-kal növeli az e-mail kinyitásának esélyét. Az ügyfelek 90%-a azt mondja, hogy egy-egy videó megtekintése segíti őket vásárlási döntésük meghozatalában.

 

Tippek és Taktikák a Videómarketinghez

Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet, amelyek segíthetnek vonzó, inspiráló és cselekvésre ösztönző videók létrehozásában.

1 A videód a történetről szóljon, ne az eladásról

Nagyon fontos elem: a videód középpontjában a történet álljon, ne a sales. A videómarketing során a videó tartalmának létrehozására ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az írott tartalom létrehozására: az ügyfelek számára nyújtott értékekre kell koncentrálnia.

Ha ki szeretnéd hozni a videótartalom legtöbb érzelmi erejét, célozd meg a fogyasztók igényeit és ‘rejtett vágyait’. A videó végén bármikor odatűzheted a cselekvésre ösztönző megjegyzéseket, csak győződj meg róla, hogy ezek a mondatok illeszkednek valamilyen módon a történetbe.

2 Az első 10 másodperc mindent eldönt

A nézők egyötöde 10 másodpercen belül elkattint a videóról. Ennyi időd van meggyőzni a nézőket, hogy nézzék végig a videótartalmat, amit készítettél. Egy a titok: a videó legyen rövid és lényegre törő. Rögtön a legelején próbáld meg felkelteni a közönség kíváncsiságát – ez majd a videó előtt tartja őket, amíg meg nem kapják a választ.

Egy videónak szinte azonnal értéket kell biztosítania és meg kell válaszolni azt a kérdést, ami a közönség gondolataiban felmerül: miért nézném én ezt meg?

3 Használj egy kis humort a videókban, ne legyél már ennyire unalmas..

Mit akar a közönség? Nevetni, kicsit felszabadulni, kiszakadni az unalmas 9től 5ig tartó mókuskerékből és egy pillanatra elfelejteni a valóságot. Nem kell mindig a versenytársak merev hangját és álmosító szövegeit utánozni.

Emelkedj ki a tömegből és próbáld ki, hogy milyen hatással van az emberekre, ha egy kicsit humorosabbra veszed a figurát.

4 A keresőoptimalizálás/SEO a videóknál sem maradhat el!

A videók esetében a különböző leírások majdnem mindent magukba foglalnak, amit az SEO-ért tehetünk. Miért? A leírások teszik lehetővé, hogy a Google keresőmotor értelmezni tudja a videókat és megértse, hogy mit jelent az általad megosztott tartalom.

Ezért minden esetben győződj meg róla, hogy a videókat releváns kulcsszavakkal címkézed fel és a leírásban legalább egy picit részletezed, hogy miről szól a videó. Ne feledd, a Google-nek tudnia kell, hogy mit miért használsz, csak így tudja javítani a rangsorolásodat a megadott kulcsszavakra.

5 Videók = Oktatóanyagok a közönség számára

Az egyik legjobb ötlet videók készítéséhez a közönség számára biztosított oktatóanyagok létrehozása. Ennek pedig számos formája lehet: megtaníthatod a látogatóknak, hogyan használjanak egy bizonyos terméket vagy szolgáltatást vagy hasznos tippeket adhatsz arra vonatkozóan, hogyan tudnak bizonyos lehetőségeket 100%-ig kiaknázni.

A bejegyzés trackback címe:

https://probaljakiavideomarketinget.blog.hu/api/trackback/id/tr4516210206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása