Próbálja ki a a Video Marketing-et

Próbálja ki a a Video Marketing-et

Tippek és Taktikák a Szuper Sikeres Videómarketinghez

2.rész

2020. szeptember 22. - Leo Angol tanár Budapest

6 Figyelj a videók hosszúságára

Sok minden versenyzik az átlagember figyelméért: munka, család, hobbik, barátok, közösségi média, e-mailek és még sorolhatnánk.. Ez azt jelenti, hogy az embereknek csak nagyon kivételes esetben van 15 perces videókat megnézni.

Ha szeretnéd, hogy a marketing célból készített videóid az emberek napi teendőinek részévé váljanak, a lehető legrövidebb videókat kell elkészítened (ésszerű keretek között). Ha egy-két percbe bele tudod facsarni az információt, nagyon jó nézettséget érhetsz el. Ha nem megy, mindenképpen próbáld meg a mondanivalódat 5 percbe belesűríteni.

 

7 Előre tervezd meg, hogy mit mondasz a videókban

Amint láthatod, egy videó minden másodperce számít. Ez azt jelenti, hogy nem ülhetsz le egy kamera vagy az okostelefonod elé és mondhatod azt, ami éppen eszedbe jut. Az improvizációs videóknak is megvan a maguk helye, de ez a hely nem egy vállalkozás online marketing stratégiában van.

Ehelyett meg kell tervezni minden egyes videót az elejétől a végéig. Írd meg a szöveget, memorizáld, csinálj néhány próbafelvételt. Így már látod, hogy a szöveget kicsit le kell-e rövidíteni vagy esetleg hozzá kell még toldani néhány mondatot.

Igen, van, hogy órákat kell dolgoznod egy alig ötperces videó elkészítéséhez. De az eredmény majd igazán megéri.

8 Legyen beszédes a videó címe

Képzeld el, hogy életedben először keresel egy témát a YouTube-on. Nem vagy feliratkozva egyetlen csatornára sem, tehát kicsit sem vagy elfogult a találati eredményeket illetően. Mi dönti el, hogy melyik találatra kattintasz? Általában a videó címe.

Legjobb, ha a cím hosszúságát 100 karakter alatt tartod, egyébként 70 a legideálisabb karakterszám. Minden valószínűség szerint nem fogsz egyből tökéletes címeket írni az elején. De ez a tanulási folyamat része lesz.

Azt kell mondjam, hogy manapság a kattintásvadász címek korszakát éljük, amikor az emberek sokkoló és gyakran megtévesztő címeket választanak bejegyzések és videóik számára egyaránt csupán azért, hogy minél több kattintást szerezzenek. Bár egy ideig megpróbálhatod becsapni a közönséget, hosszú távon ez a taktika nem fog segíteni az ügyfelek vonzásában.

9 A bevezetésre ne vesztegess túl sok időt

Biztosan ismered a régi mondást, hogy első benyomást csak egyszer tehet az ember. Ez nem is lehetne igazabb a videókészítésre. Csupán néhány másodperced van, hogy megfogj egy látogatót a videóddal, így ezt az időt bölcsen használd ki. Elindíthatod a videót egy rövid üdvözlő résszel, mint például ‘Helló’, ‘Hogy vagytok?’, de ezt követően rögtön rá kell térned a mondanivalódra.

A videó első néhány másodperce mindig legyen rövid, gördülékeny, de elég vonzó ahhoz, hogy a lehető legjobban felhívd magadra a közönség figyelmét. Így nagyobb esély van arra, hogy végignézik a videódat.

10 Nagyon fontos a CALL-TO-ACTION (CTA) gomb!!!

 

A CTA gomb gyakorlatilag egy felhívás az online felületen és szeretnénk, ha a Felhasználó erre reagálna. Ez lehet egy szöveges felhívás, egy gombon elhelyezett szó, megosztásra buzdító link, a kapcsolatfelvételre irányító link.

A CTA-t többféleképpen elhelyezheted a videódban:

– a leírásban

– a videó címében (bár ettől egy kicsit túl Sales-es lesz a hatás)

– a videód elején, közepén vagy akár végén is (ilyenkor általában egy kis buborékban szokott megjelenni a felhívás)

Használhatsz A/B tesztelést, hogy lásd, a CTA melyik típusú pozíciójával szerezheted a legtöbb kattintást.

A bejegyzés trackback címe:

https://probaljakiavideomarketinget.blog.hu/api/trackback/id/tr8816210212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása