Próbálja ki a a Video Marketing-et

Próbálja ki a a Video Marketing-et

Tippek és Taktikák a Szuper Sikeres Videómarketinghez

3.rész

2020. szeptember 22. - Leo Angol tanár Budapest

11 Megosztás, Megosztás, Megosztás

A videót felvetted, megszerkesztetted és feltöltötted a YouTube-ra. Megnézted, jól is néz ki, pláne ahhoz képest, hogy ez az első videód. Most pedig az a cél, hogy mások is lássák, megnézzék.

Ha még nem helyeztél el ‘Share’ vagyis megosztás gombokat a webhelyen, a blogon, akkor ezekre most szükség lesz. Továbbá aktív jelenléttel kell rendelkezned a közösségi média platformokon is, beleértve a Facebookot, Twittert, Instagramot és így tovább.

Ideje megosztanod a videókat a fenti platformokon és bátorítsd a közönséget, hogy osszák meg őket barátaikkal, ismerőseikkel. Amikor legközelebb egy olyan blog bejegyzést írsz, amely releváns a videó tartalmát illetően, feltétlenül helyezd el a videó linkjét a tartalomban. Ez egy újabb nagyszerű módszer arra, hogy minél több szem lássa a marketing stratégiád elemként létrehozott videót.

12 Számíts hibákra és tanulj belőlük

Lehet, hogy elfelejted a szöveget, amint bekapcsol a kamera. Lehet, hogy órákat töltesz egy felvétel szerkesztésével, a végén pedig kiderül, hogy megsérül a file. Lehet, hogy kiposztolsz egy videót és alig fogja valaki megnézni.

Ha rákattintasz egy sikeres YouTuber porfiljára és visszagörgetsz a legelső videókhoz, látni fogod, hogy ők sem videó sztárnak születtek. A sikerük és az ügyességük nem egyik napról a másikra bontakozott ki. Minden időt, gyakorlást és türelmet igényel.

Minél több videót készítesz, az idő múlásával természtes módon legyződöd a benned lévő drukkot. Ha hosszabb idő elteltével is kevesen nézik a videót, jobban fókuszálj a közösségi médiában való megosztásokra.

13 Legyen egy napirend a videók posztolását illetően

Néhány ember számára a YouTube az új TV. Az meg hogy lehet? – kérdezed magadban.

Ennek az az oka, hogy a legtöbb YouTubernek van egy bizonyos menetrendje, ütemterve saját videóinak posztolását illetően. Lehet, hogy naponta, lehet, hogy hetente készítenek videókat, de biztos lehetsz benne, hogy a videók mindig ugyanabban az időpontban vagy ugyanazon a napon kerülnek feltöltésre. Így a követők, rajongók például minden kedd este bejelentkezhetnek a YouTube-ra és csalódás nélkül megnézhetik kedvenc YouTuberük legfrissebb videóját.

Ha szeretnéd, hogy videóid megtekintése a közönség rutinjává váljon, akkor te is tedd ezt. Tölts fel videókat minden hétfőn vagy minden pénteken akár, de ha egyszer kiválasztottál egy napot, ügyelj rá, hogy azon a napon valóban tudj posztolni videókat minden egyes héten.

Persze lehetnek olyan körülmények, amikor kihagysz egy-egy napot, például ünnepek esetében, de máskülönben mindig tartsd magad az ütemtervhez. Ezzel a módszerrel a követőid, a közönség már előre várni fogja a tőled érkező videókat.

14 Készíts egy sorozatot

A közönség hosszú távú bekapcsolásának másik módja egy sorozat elindítása.

Tegyük fel, hogy készítettél egy 10 epidzódból álló sorozatot és egy leendő ügyfél rátalál a sorozat hatodik részére. Megnézi és tetszik is neki. Tudod mi fog történni? Visszamegy és megkeresi a sorozat első öt részét, hogy egészében lássa, utána folytatja a hetedik videóval.

Ha egy sorozat elkészítését tervezet, jól címkézd fel az egyes részeket. Adj nevet az adott videók sorozatának és számozd be az egyes részeket.

15 Mindig kövesd nyomon a videók elemzéseit

Ha rákattintasz egy YouTube videóra, egyértelműen látszik, hogy hányan nézték meg a videót, hányan likeolták, hányan hagytak megjegyzéseket. Ezeket bárki láthatja, nem csak az adott videó készítője.

Ezek az információk nyilvánosak, de a YouTube ennél mélyebb elemzéssel is szolgálhat neked. Az elemzések eléréséhez lépj be a saját fiókodba, utána kattints a Creator Studio-ra. Itt láthatod az Analytics felületet. Az End Screens opcióval pedig még több adatot ellenőrizhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://probaljakiavideomarketinget.blog.hu/api/trackback/id/tr6016210214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása