Próbálja ki a a Video Marketing-et

Próbálja ki a a Video Marketing-et

Az animációs videó ma már hatékony marketing eszköz

2021. július 02. - Leo Angol tanár Budapest

Az animációs videó ma már hatékony marketing eszköz



Ma már egyre több kreatív és reklámügynökség alkalmazza és ajánlja ügyfeleinek az animációs vagy explainer videót. Az üzleti animációs videó, mint a marketinget támogató eszköz növekvő számú célcsoport elérést, majd bevonódást és lojalitást biztosíthat a márkák, vállalkozások számára.

Az elmúlt években az online videó egyre inkább elengedhetetlen részévé vált a tartalommarketingnek, az egyre bővülő márkák számára, különösen a B2B területén. Egy kutatás szerint, amit ügynökségi és menedzsment szakemberek felméréseire alapoztak, megerősíti, hogy a válaszadók 73% -a szerint a videó pozitív hatással van a marketing hatékonyságára és a megtérülésre.
A 2015-ös, az Amerikai Egyesület Államokban végzett kutatás válaszadói aktív irányítói a marketing folyamatoknak, befolyással bírnak a költségvetésre, és döntéshozói pozícióval rendelkeznek.

A kutatás legfontosabb megállapításai
A B2B cégek 96%-a foglalkozik video tartalom marketinggel, míg 73%-uk megerősítette, hogy a videó pozitív hatással volt a marketing eredményeire.
A megkérdezettek 41%-a úgy gondolta, növelni fogja a video marketingre költött büdzsét.
A válaszadók 83%-a elismerte, hogy videótartalmat használ weboldal-marketingre, 50%-uk e-mail marketingre is.

Persze amerikai piacról beszélünk, de mindenképpen beszédes, hogy a kutatás szerint a márkák és a vállalkozások 63%-a használta már a videót tartalommarketing kampányainak részeként az elmúlt öt évben, a válaszadók 32%-a pedig az elmúlt 2 évben.

Ha azt feltételezzük, hogy a globalizáció részeként begyűrűznek az új technikák, joggal vetíthetjük előre, hogy Magyarországon is robbanás lesz a videómarketing területén.

 

A szakmai tudás és tapasztalat még hiányzik a B2B-szektorban
A kutatás során rákérdeztek a nehézségekre is. A válaszadók 44%-a megerősítette, hogy a videó megtérülésének mérése továbbra is fontos tényező, csakúgy, mint vállalkozásokon belüli videómarketing-ismeretek ( 37%), valamint a kreatív ötletek hiánya (17%).

A bejegyzés trackback címe:

https://probaljakiavideomarketinget.blog.hu/api/trackback/id/tr4716610872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása